...Information om Brf Kaplanen 9 (Kopparmöllegatan 15)

Bostadsrättsföreningen..................................................................................................

Kaplanen 9 är en fristående förening med god ekonomi, som anlitar HSB som förvaltningsföretag. Den bildades 2005 då huset köptes från Skånebo. Föreningen har tot. 32 lägenheter samt 15 st parkeringsplatser med tillgång till el. Parkeringsplatserna har en separat kölista för föreningens medlemmar.

 

Läget

Föreningen ligger på Slottshöjden som är en mycket attraktiv stadsdel där området omfattar Öresundparken och sevärdheter som bl a Sofiakällan samt även Kärnan i Slottshagen. En kort promenad nerför Landborgen når man samtliga av stadskärnans begivenheter och rika kommersiella utbud av alla tänkbara slag. Dessutom gränsar området till Stattena Centrum, Olympiaområdets idrottsanläggningar och Fredriksdals alla friluftsfaciliteter som bl a museum, teater och botanisk trädgård.

 

Fastigheten

KORTFATTAD BESKRIVNING AV FASTIGHETEN
Fastigheten är bebyggd med en byggnad som innefattar källare, 5 våningar och inredd vind. Byggnaden är uppförd 1947 och ombyggd 1988. Stomme av murverk och betong samt bjälklag av betong. Byggnaden inrymmer förråd, skyddsrum, teknikutrymmen och tvättstuga i källare och 32 lägenheter fördelat på 3 trapphus.

Fasader
Fasader består av tegel, putsade burspråk och betongsockel. I anslutning till entreér förekommer beklädnad med klinker.
Avvattning med hängrännor och stuprör av plastisol.

Fönster
2016 Sidohängda LEIA aluminiumfönster med träbeklädd insida, kopplad båge, 1+2 glas isolerruta. I vindslägenheterna förekommer takfönster typ Velux.

Entréparti och dörrar
Entréparti trapphus är målat aluminiumparti fabrikat Preconal. Lägenhetsdörrar från 1988, brandklass B30 och ljudklass 30 dB.

Balkonger
Balkonger av betong på fasad mot söder är från 1988. På översta balkongerna finns skärmtak av aluminium och korrugerad plast.
Balkonger på bottenvåning har murade fronter av tegel och räcke av aluminium. Övriga balkonger har balkongräcke av aluminium med beklädnad av korrugerad plåt.
Vindslägenheter har indragna balkonger och är delvis taköverbyggda.

Yttertak
Takbeläggning är betongtakpannor. Underslag vid takfot och gavelvindskivor är målad träpanel. Takbeläggning, taksäkerhet och plåtarbeten är från 1988. På taket förekommer 2 st ventilationsaggregat, uppbyggnader och ett antal takkupor. Uppbyggnader och kupor är plåtbeklädda både vad gäller tak och sidor.

Trapphus
Samtliga våningar exkl. entréplan har trapp- och golvbeläggning av terrazzo. Entréplan har stengolv. Väggar, tak och undersida trappa är målade 2020.
Trappräcke av smide med handledare av trä. Handledare på vägg av smide. Porttelefon finns vid entré.

Hissar renoverades 2021.

Fiber - TV - Bredband

Fiber finns indraget till varje lägenhet, den levereras via Pingday "Statsnätet".

I det öppna stadsnätet har du full valfrihet att välja mellan en mångfald av tjänster från många olika tjänsteleverantörer. Du kan dessutom byta om du inte är nöjd. TV via Stadsnätet ger dig tillgång till digital-TV och HD-TV från flera olika tjänsteleverantörer.

Tele2 (Comhem) levererar tv och bredband till lägenheternas tv-jack med tre hål.

De levererar ett digitalt grundutbud via tv-jacket i väggen. Avgiften för kanalerna är inbakad i de boendes månadsavgift. Sammanlagt ingår idag (2015-08-01) 19 st kanaler i grundutbudet. Om du vill ha fler kanaler kan du skaffa digitalbox via Tele2 och få upp till 140 kanaler.

För att som boende få tillgång till bredband via tv-jack krävs ett avtal med Tele2 samt ett modem. Dom kan leverera som snabbast idag Nedström: 50-1200 Mbit/s Uppström: 10-100 Mbit/s. Det går även att ansluta så kallad IP-telefoni via modemet.

Det går även att skaffa en box för det digitala marknätet och ta emot tv-signalen via en liten bordsantenn.

Sedan finns möjligheten att surfa trådlöst via 4G/5G-nätet (mobilt).

Om du får problem med ditt bredband så är det leverantören av tjänsten som du ska kontakta..